Geluk zoeken? Bespaar je de moeite!

Het nieuwe boek van professor Annemans 'Geluk vinden zonder het te zoeken' gaat over omstandigheden en omgevingsfactoren die geluk bevorderen. Wat blijkt vooral: gelukkig worden doe je samen. Op 19 mei komt Lieven naar Wommelgem om zijn 'geluksrecept' toe te lichten.

(Lees verder onder de afbeelding)

Kaft boek Lieven Annemans

De meeste mensen willen graag gelukkig zijn. Maar velen verwarren geluk met genot. En dan kopen of doen ze dingen waarvan ze denken dat het hen goed doet. 

Sommigen streven obsessief naar hun eigen geluk en beseffen later dat zij niet de juiste weg kozen. Anderen krijgen nagenoeg geen kansen op een goed bestaan. Een echt mooi en goed leven leiden is nochtans mogelijk voor iedereen. We kunnen samen het geluk vinden zonder het te zoeken. En dat is essentieel. Want in een samenleving met een hoog geluksniveau leeft men gemiddeld langer, gezonder en beter, en is er ook minder geweld, haat en criminaliteit. 

Er zijn zowel kleine als grote dingen in ons leven die ons ware geluk bepalen en waar wij als samenleving en als individu vat op hebben. Een gelukkig bestaan wordt zo een positieve nevenwerking van ons gezamenlijke denken en handelen. Dit boek is daarbij een metgezel. Voor iedereen.  (bron: www.standaardboekhandel.be)

Over Lieven Annemans

 Lieven Annemans

Prof. dr. Annemans is Gewoon Hoogleraar in de Gezondheidseconomie aan de faculteit geneeskunde van de UGent.

Hij vervulde gedurende 8 jaar de functie van voorzitter van de Vlaamse Gezondheidsraad. In 2004 werd hij verkozen tot President van de Internationale vereniging voor Farmaco-economie (ISPOR). Hij is tevens gewezen kabinetsmedewerker (2000-2003) van toenmalig minister Frank Vandenbroucke. Lieven Annemans werd in 2013 Laureaat van de Francqui leerstoel.

Hij is auteur van de boeken ‘Health Economics for Non-Economists’ (2008) en ‘De prijs van uw gezondheid – is onze gezondheidszorg in gevaar?’ (2014). Daarnaast zijn er meer dan 300 internationale wetenschappelijke publicaties omtrent gezondheidseconomie van zijn hand. (bron: www.ucvvgent.be)

Praktisch

  • Wanneer? Donderdag 19 mei 2022 - 20 uur
  • Waar? Vrijetijdscentrum Brieleke, Brieleke 16 - Wommelgem (Googlemaps)
  • Inkom: 8 euro; leden: 5 euro. 
  • Inschrijven: verplicht via onderstaande link.
Onder voorbehoud van de dan geldende Covid maatregelen.
Ik doe mee